REUTERS

Pakistan ontbiedt Amerikaanse ambassadeur na dreigende tweet van Trump

Pakistan heeft gisteren in Islamabad de Amerikaanse ambassadeur op het matje geroepen, zo heeft een Amerikaanse woordvoerder bekendgemaakt. Het gaat om een zeldzame daad van wantrouwen nadat de Amerikaanse president Donald Trump ermee had gedreigd zijn financiële steun stop te zetten. Hij vindt dat het Aziatische land onvoldoende doet in de strijd tegen het terrorisme.

Ambassadeur David Hale werd gisterenavond ontboden op het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens een woordvoerder van de ambassade is de diplomaat erheen getrokken en heeft hij er 'ambtenaren ontmoet'. "Wij hebben niets te zeggen over de inhoud van de ontmoeting", meldde de ambassade nog.  Ook het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde geen vragen beantwoorden.

De aanleiding was een uithaal van president Trump. "De VS hebben Pakistan in de laatste vijftien jaar stomweg meer dan 33 miljard dollar aan hulp gegeven. Zij hebben ons niets teruggegeven behalve leugens en dubbelzinnigheid, onze leiders voor dwazen houdend. Zij bieden onderdak aan terroristen op wie wij in Afghanistan jacht maken, met weinig hulp. Gedaan daarmee", twitterde Donald.

De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Khoerram Dastgir-Khan repliceerde snel door te zeggen de VS te hebben geholpen om terreurorganisatie al-Qaida te "decimeren", om in ruil "scheldpartijen en wantrouwen" te krijgen.
Sinds de Koude Oorlog is Pakistan een bondgenoot van de VS. Pakistan ontkent al lang de Amerikaanse beschuldigingen en verwijt de VS op zijn beurt te vergeten dat duizenden Pakistanen zijn omgekomen in de strijd tegen de terreur. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Lateur

    Hij steekt zelf ook genoeg belastinggeld in zijn zak met zijn rijke vriendjes! Amerca first but First me!

  • Jan Maarten

    Straks zit Trump alleen nog eenzaam achter zijn "muren".

Lees meer