REUTERS

Palestijn (22) doodgeschoten door Israëlische soldaten

Israëlische militairen hebben een Palestijn doodgeschoten, die naar verluidt in de buurt van de nederzetting Ariel in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever een soldaat wou neersteken. De soldaat zelf liep geen verwondingen op. Dat deelde het leger vandaag mee. 

Volgens Palestijnse media gaat het om een 22-jarige Palestijn uit het dorp Bidia. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid werd naar eigen zeggen door Israël op de hoogte gebracht over de dood van de Palestijn. Het incident wordt verder onderzocht. 

Vorige vrijdag is een 19-jarige Palestijnse uit hetzelfde dorp volgens medische bronnen omgekomen in de omgeving van Nabloes, toen haar wagen door Israëlische kolonisten met stenen werd bekogeld.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Bouten

    Stop met het geweld tegen Israël, Palestijnen hebben geen land

  • Rudy Van Schelvergem

    Wie heeft israel eerst aangevallen? Heeft de militaire macht aan de palestijnen dan worden de Israëli's zwaar onderdrukt.

Lees meer