AFP

Palestijnen waarschuwen VS Jeruzalem niet te erkennen als hoofdstad van Israël

De Palestijnse autoriteiten waarschuwen de VS ervoor om niet door te gaan met het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.

"We hebben de Amerikanen gewaarschuwd dat als de Amerikaanse regering Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël en de Amerikaanse ambassade naar daar verplaatst, dit elke kans op een vredesproces de grond inboort", zei Naabil Shaath, raadgever van de Palestijnse Autoriteit.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is diplomatieke gesprekken opgestart met Arabische en andere leiders om Trumps plannen een halt toe te roepen.

Jeruzalem erkennen als de hoofdstad van Israël zou een einde brengen aan jaren van bemiddeling in het Palestijns-Israëlisch conflict. Amerikaanse presidenten hebben tot nu toe geschroomd om de erkenning door te voeren net om die reden.

Israël beschouwt Jeruzalem als zijn hoofdstad en dringt er bij de VS al lang op aan om de ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar de stad. De Palestijnse Autoriteit zegt op haar beurt dat Jeruzalem de toekomstige hoofdstad wordt van de Palestijnse staat.

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erby Herman

    Heel wat mensen roepen en vloeken tegen trump,s beslissing hoewel ze weten dat hij gelijk geeft, dit omdat ze schrik hebben, en omdat ze er niet durven voor uitkomen.

  • Steve Van der Vekens

    Karel, dreigen is met korte ei.

Lees meer