Het voorste deel van de auto brandde volledig uit
News United/Jan Willem Klein Horstman Het voorste deel van de auto brandde volledig uit

Paniek langs Nederlandse snelweg: vrouw rijdt met brandende auto naar tankstation

De bestuurster van een brandende auto heeft vanochtend op de snelweg A1 bij het Nederlandse Holten in paniek geprobeerd het nabijgelegen tankstation te bereiken. De medewerkers kregen de schrik van hun leven.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De auto vatte vlam op parkeerplaats Struik, net voor het tankstation. De medewerkers van het tankstation zagen tot hun grote schrik dat het rokende vehikel hun kant op kwam rijden. 

Actie

De bestuurster was in paniek en koos voor de afslag richting het tankstation, waar onmiddellijk actie werd ondernomen. Een medewerker drukte op de noodknop waarmee alle pompinstallaties worden uitgeschakeld. Ook de brandstoftoevoer werd meteen onderbroken.

Met poederblussers van het tankstation werd geprobeerd de brand in de auto van de vrouw te blussen, maar dat bleek lastig. 
Door snel ingrijpen van de brandweer kon uiteindelijk worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het tankstation. Het voorste deel van de auto is volledig uitgebrand. 

Trots

Stationsmanager Bert Wessels zegt ‘ontzettend trots’ te zijn op de medewerkers: “Ze hebben snel en adequaat gehandeld. Nog voor de rokende auto stilstond, is de noodknop ingedrukt en de brandweer gebeld. Vervolgens zijn ze met brandblussers naar de auto gegaan. De brandweer was er binnen tien minuten. Zo was alles snel onder controle.”

Er is geen gevaar voor de omgeving of het tankstation geweest, aldus Wendy Franke, woordvoerder van de brandweer in Twente. “Het was een relatief kleine brand en er is kordaat opgetreden door het pomppersoneel. De auto stond vlak bij een dieselpomp, maar die was direct uitgeschakeld.‘’

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De parkeerplaats Struik en het tankstation zijn enige tijd afgesloten geweest vanwege het incident

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ruben Beylemans

    Ten eerste kan hier niemand oordelen op de reactie van deze vrouw. Elke reactie is anders bij een persoon.Natuurlijk is dit niet de juiste reactie maar het belangrijkste is dat deze vrouw heelhuids uit de auto komt en dat het personeel van de tankstation goed gereageerd hebben.

  • Louis Reynders

    Slim is het misschien niet Peter, maar wel begrijpelijk. Wat ga jij doen als je auto in brand staat, rustig nadenken wat je opties zijn? En dan altijd dat bestraffen, wat lost dat op? die persoon is al genoeg gestraft met een total loss en ze zal het zeker niet meer doen want twee keer dezelfde pech dat is zeer onwaarschijnlijk.

Lees meer