Prins George met zijn vader, de hertog van Cambridge.
AP Prins George met zijn vader, de hertog van Cambridge.

Paparazzi gebruiken kinderen om prins George te lokken

Kensington Palace, alias prins William en prinses Kate, hebben de media een open brief geschreven om paparazzi te waarschuwen hun kinderen met rust te laten. Dat melden de Britse omroepen BBC, ITV en Sky. Volgens William en Kate werden ze de voorbije maanden steeds meer lastiggevallen en worden de tactieken van paparazzi alsmaar alarmerender.

"Een grens is overschreden", zeggen de hertog en hertogin van Cambridge. Prins George en prinses Charlotte worden in toenemende mate geviseerd door fotografen. Prins George is nu "doelwit nummer één" van de paparazzi.

Die hebben de voorbije maanden meermaals telelenzen gebruikt om foto's te nemen van George en Kate in een privépark, zo luidt het in de mededeling. Bovendien werden de prins en zijn nanny gevolgd in Londense parken en wordt ook het andere huispersoneel gadegeslagen.

Verstopt in velden en bossen

Auto's worden gevolgd wanneer leden van de familie hun woning verlaten en ook andere kinderen die op bezoek komen, worden gefotografeerd. De paparazzi durven zelfs andere kinderen in te schakelen om de prins naar een zichtbare plek op een speelterrein te lokken.

Meermaals werd een fotograaf ontdekt op privéterrein. Ze schuilen in velden en bossen rond de woning van de hertog en hertogin in Norfolk en verbergen zich in de duinen om foto's te nemen van een spelende prins George op het strand.

Het prinselijk paar vraagt de media geen foto's van prins George (2) meer af te drukken die afkomstig zijn van paparazzi.

Lees meer