Skydivers tijdens een recordpoging formatiesprong in de Amerikaanset staat Illinois. Foto uit 2014.
AP Skydivers tijdens een recordpoging formatiesprong in de Amerikaanset staat Illinois. Foto uit 2014.

Parachutist trekt veiligheidsharnas uit en stapt tijdens duosprong uit het leven

Een instructeur-parachutist heeft tijdens een duosprong doelbewust zijn veiligheidsharnas uitgetrokken en is zo zijn dood tegemoet gesprogen. Dat heeft de politie in de noordoostelijke Amerikaanse staat Maine maandag bekendgemaakt. De student met wie de instructeur de sprong uitvoerde, kon veilig landen.

Brett Bickford (41) kwam op 27 september om het leven. De student wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, waarschuwde na zijn landing meteen de politie. Het lichaam van Bickford werd ‘s anderendaags aangetroffen op zo’n 200 meter ten zuidwesten van de start- en landingsbaan van het vliegveld van het stadje Lebanon (Maine).

Het politie-onderzoek is na twee maanden ten einde. Het incident is een zelfdoding, luidt de conclusie. Volgens de plaatselijke krant Portland Press Herald verhoorden speurders heel wat collega skydive-instructeurs. Het veiligheidsharnas tijdens de sprong per ongeluk losmaken is uitgesloten, het moet doelbewust gebeurd zijn, brachten zij allen naar voren. De Portland Press Herald vernam eveneens dat Bickford geen afscheidsbrief achterliet. Hij was tien jaar lang actief als instructeur.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    Cluedo: Het is de leerling met de parachute in de lucht.

  • Jos Plessers

    Al maar goed dat de leerling er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.Geestelijk is het ietwat anders, vermoed ik.

Lees meer