Parlementariërs schreeuwden en duwden elkaar tijdens de zitting.
AFP Parlementariërs schreeuwden en duwden elkaar tijdens de zitting.

Parlementsleden opnieuw met elkaar op de vuist in Hongkong

Pro-China-parlementariërs en pro-democratische leden van het parlement van Hongkong zijn maandag met elkaar op de vuist gegaan. De knokpartij tussen leden van de zogeheten Wetgevende Raad van Hongkong draait om de benoeming van de voorzitter van een belangrijke commissie. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Parlementariërs schreeuwden naar elkaar en duwden elkaar tijdens de zitting. Bewakers droegen twee pro-democratische leden van het parlement de vergaderruimte uit. Tien dagen geleden hadden ze het ook al met elkaar aan de stok over dezelfde kwestie (zie video).

De vechtpartijen zijn een teken dat de politieke spanningen na het beteugelen van de uitbraak van het coronavirus weer oplaaien in de voormalige Britse kroonkolonie, nu een autonoom onderdeel van China.

Peking heeft de pro-democratische volksvertegenwoordigers van Hongkong beschuldigd van “kwaadaardige” vertragingstechnieken waarmee zij zouden willen voorkomen dat er over voorstellen wordt gestemd. Een van die voorstellen is misbruik van het Chinese volkslied strafbaar stellen.

Lees ook:

China heeft al maand geen enkel coronaslachtoffer. Maar mogen we de Chinese cijfers geloven? (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer