4 Een passagierstrein reed in op een goederentrein.
REUTERS Een passagierstrein reed in op een goederentrein.

Passagierstrein knalt op goederentrein in Duitsland: 47 gewonden

Bij een treinongeval in de omgeving van de Duitse stad Neuss zijn volgens de brandweer 47 gewonden gevallen. Drie personen liepen een ernstig letsel op.

In Meerbusch-Osterah, nabij Düsseldorf, reed omstreeks 19.30 uur een passagierstrein tegen een goederentrein. De bovenleidingen werden afgerukt en hingen los, waardoor de bergingswerken moeilijk van start gingen. De treinreizigers moesten worden geëvacueerd. Er zaten 155 mensen in de trein.

Over het aantal mogelijke gewonden waren er een tijdlang tegenstrijdige cijfers. Een woordvoerder van de brandweer Meerbusch zei dat er slechts enkele passagiers - een vijftal - gewond zijn geraakt. De federale politie maakte eerder gewag van mogelijk rond de 50 gewonden. Later op de avond kwam het nieuws dat 47 mensen verwondingen opliepen. Drie hebben zware letsels, drie anderen middelzware verwondingen. Van de 155 inzittenden kwamen er 41 met lichte verwondingen vanaf.

Volgens de Duitse Spoorwegen (DB) reed een passagierstrein van de private, regionale Expres-Lijn bij het station Meerbusch-Osterath achterop een stilstaande goederentrein van DB Cargo. Die had Rotterdam als eindbestemming. Hulpdiensten uit de regio waren snel met groot materieel ter plaatse. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

"We hebben veel geluk gehad", zei Marcel Winter, woordvoerder van RE 7-exploitant National Express Rail GmbH. "Het had er erger kunnen uitzien", zei hij. De treinbestuurder zou volgens de eerste gegevens nog aan de noodrem getrokken hebben en zo onder andere zijn leven gered hebben.

Bij de botsing raakte de man in zijn bestuurscabine gewond. Hij kon gered worden, maar verkeert nog in shock. 

4
EPA
4
Brandweer Meerbusch
4 Rescue personnel are seen at the site of train crash in Meerbusch, Germany December 5, 2017. REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS Rescue personnel are seen at the site of train crash in Meerbusch, Germany December 5, 2017. REUTERS/Thilo Schmuelgen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Van Eersel Guy

    De technologie staat niet stil, dat is duidelijk

Lees meer