Renault

Paus Franciscus gaat met nieuwe pausmobiel een stapje terug

Paus Franciscus heeft van Renault een exclusieve Dacia cadeau gekregen. De Dacia Duster, een van de goedkoopste modellen die Renault maakt, is speciaal beveiligd en aangepast aan de wensen en plichten van de paus. Zo heeft deze pausmobiel een glazen uitbouw op het dak.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerder reed de paus al in aangepaste auto’s van het merk Mercedes-Benz. Met de Dacia, het goedkopere merk van Renault, gaat hij duidelijk een stapje terug. De ‘pausmobiel’ van Dacia heeft een witte carrosserie en een beige interieur. Het model is gebaseerd op de SUV Duster en is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed. Het model is aangepast door de afdeling prototypes van Dacia in Roemenië, in samenwerking met touringcarbouwer Romturingia.

De auto heeft vijf zitplaatsen, waarvan één een bijzonder comfortabele achterbank is. Andere zaken zoals het grote zonnedak, uitneembaar glazen dak-paneel, een met 30 mm verlaagd onderstel en extra ondersteuningselementen aan de binnen- en buitenzijde zijn ontworpen voor een gemakkelijkere in- en uitstap en extra gebruiksgemak bij gebruik in en om het Vaticaan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bibi Van Keer

    Geen elektrische. Ze hadden De Lijn gevraagd om de geschikte locatie te zoeken voor een laadpaal...

  • Marc Spandel

    De paus is dus even slim als ik. :) Een goedkope sterke Dacia zonder al die nutteloze en dure 'luxe', Euronorm 6, laag verbruik, veel ruimte en andere voordelen die je in een auto die 3 keer zoveel kost niet kan vinden.

Lees meer