Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden
AP Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden

Pelosi wil dat Democraten discussies intern uitvechten in plaats van op Twitter

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil dat de Democraten strubbelingen binnen de partij voor zichzelf houden, in plaats van discussies te voeren op Twitter. Dat zei ze vandaag tijdens een ontmoeting met de Democraten, volgens een bron die tijdens de bijeenkomst aanwezig was.

“Heb je een klacht? Dan kom je er met mij over spreken. Maar tweet niet over onze leden en verwacht dan dat wij dat gewoon OK vinden”, zei Pelosi. Het was niet duidelijk of ze met haar opmerkingen iemand viseerde of dat het gewoon een algemene waarschuwing betrof over sociale media, het favoriete communicatiemiddel van de Republikeinse president Donald Trump.

Pelosi’s aanpak van sommige hete hangijzers, zoals de bescherming van jonge immigranten die opgesloten zitten in opvangcentra en haar mening over de eventuele opstart van een afzettingsprocedure van president Donald Trump stoot binnen haar eigen partij op verzet van bepaalde Democraten. 

Vandaag herinnerde ze haar achterban dat er bereidheid moet zijn tot het sluiten van compromissen, aangezien de Democraten enkel controle hebben over het Huis van Afgevaardigden. Zowel de Senaat als het Witte Huis zijn momenteel in handen van de Republikeinen.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ben Van Loon

    @Ronny Biesen. Pelosi president? Slaap maar rustig verder. De VS kan die feeks missen als kiespijn. Trump 2020, dat zal gebeuren.

  • Emile De Smedt

    Wie had verwacht dat bij democraten alles koek en ei is.Zitten met probleem dat na periode van heerschappij moet ingebonden.Maar ieder denkt slimste te zijn.Is bij ons ook zo bij de zelfgenoemde democraten die nu amper schimpartijtjes zijn geworden.Door eigen schuld maar willen het niet geweten.De kiezer is fout.

Lees meer