De hondenkooi stond in de overvolle stacaravan.
WZTV Fox17 De hondenkooi stond in de overvolle stacaravan.

Peuter uit hondenkooi gehaald, meer dan 600 verwaarloosde dieren in beslag genomen

Een kind van anderhalf jaar oud is door de politie in Tennessee uit een hondenkooi gehaald en in veiligheid gebracht. Op het afgelegen domein zijn donderdag meer dan zeshonderd dieren in beslag genomen waaronder acht slangen, 56 honden en tientallen ratten. Het jongetje en de dieren leefden volgens de politie in erbarmelijke omstandigheden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Agenten in Henry County gingen langs na een anonieme klacht over grootschalige dierenverwaarlozing.  Eens de deur van de stacaravan geopend werd, viel binnen hun oog meteen op een hondenhok met tralies waarin de peuter zat. Het kindje had amper bewegingsvrijheid - de kooi was 1,2 meter op 1,2 meter groot - en had slechts enkele stukken speelgoed waarmee hij de tijd kon verdrijven. In het overvolle pand zijn de moeder (42), de stiefvader (46) en diens vader (82) opgepakt. Ze kregen zes aanklachten tegen zich te horen waaronder kinder- en dierenmishandeling. Het trio zit in voorlopige hechtenis.

Op het dak van het hondenhok waarin het kind zat, kropen een boa constrictor en twee andere slangen rond die levende muizen aten. De knaagdieren zaten in drie emmers die tegen het hondenhok waren geplaatst. Volgens de lokale sheriff wijst er alles op dat het kind vaak in het hok moest. De kinderbescherming bekommert zich om zijn welzijn.

Buiten zaten alle dieren opeengepakt in veel te kleine kooien.
 Dierenasielen konden niet alle in beslag genomen honden opvangen. Sommige beesten zijn tijdelijk bij bewoners in de buurt geplaatst.

De speurders hebben ook 172 cannabisplanten ontmanteld. Ze troffen ook zeventien vuurwapens aan. De stiefvader van het kind is een oud-gevangene die op proeftijd vrij was. Met de wapens heeft hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating geschonden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK SPRANGERS

    Niet te snappen...

Lees meer