Alan Culverwell en zijn vrouw Derryn met hun twee kinderen.
RV Alan Culverwell en zijn vrouw Derryn met hun twee kinderen.

Piraten vermoorden man die met zijn vrouw en kinderen een wereldreis maakte

Voor de kust van het Panamese eiland Morodub werd gisteren een gezin overvallen door een groep gewapende mannen. De familie Culverwell uit Nieuw-Zeeland was op wereldreis toen piraten aan boord gingen van hun zeilboot. De vader van het gezin werd brutaal vermoord. Dat berichten lokale media.

Alan en Derryn Culverwell, beide ervaren zeilers, konden anderhalf jaar geleden hun grote droom waarmaken. Het koppel had genoeg geld gespaard om samen met hun twee kinderen op wereldreis te vertrekken. Na een ellenlange tocht langs de kust van Zuid- en Centraal-Amerika besliste het gezin om enkele dagen rust te nemen. Ze meerden met hun zeilboot Aqua Lobo aan voor de kust van het eiland Morodub, een toeristische trekpleister die bekend staat om zijn paradijselijk witte zandstrand en een kristalheldere zee. 

Piraten gingen gisteren aan boord van de zeilboot van de Culverwells, zo meldt The New Zealand Herald. Alan kwam oog in oog te staan met een gewapende bende, waarna een van de mannen hem vermoordde. Alans vrouw Derryn werd aangevallen met een machete en raakte zwaargewond. De twee kinderen konden ontkomen en verstopten zich in de technische ruimte van de boot, waar ze via de boordradio hulp inschakelden. 

Voortvluchtig

Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, bleek dat Alan reeds overleden was. Derryn werd naar een ziekenhuis op het eiland gebracht. Hoe de vader precies om het leven kwam, is echter onduidelijk. Volgens The New Zealand Herald werd hij doodgeschoten. De Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff bericht dat hij met verschillende messteken om het leven werd gebracht. 

Volgens de politie namen de overvallers, die nog steeds voortvluchtig zijn, enkel de 15 pk buitenboordmotor van het gezin mee. Dat piraten een overval plegen voor de kust van het toeristische eiland Morodub is erg uitzonderlijk, aldus lokale media. Het eiland staat immers bekend als een rustige plek waar weinig criminaliteit is. 

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tony Van der Heyden

    Ik ben er nog nooit tegengekomen en heb er ook nog nooit een gezien maar lees wel regelmatig in deze krant dat heel wat bewoners klagen over wegpiraten. Je kan ze dus blijkbaar overal tegenkomen en niet alleen op de zee.

  • Werner Gielis

    criminaliteit is er overal in de wereld, spijtig genoeg is deze familie die hun droom aan het beleven waren daar het slachtoffer van, RIP

Lees meer