AFP

Plein voor Notre-Dame in Parijs wordt meer dan een jaar na verwoestende brand opnieuw geopend

Het plein voor de Notre-Dame in Parijs, dat sinds de brand in de kathedraal meer dan een jaar geleden gesloten was voor het publiek, heropent zondag. Dat hebben het bisdom, de stad en de organisatie verantwoordelijk voor de renovatie aangekondigd.

Door de brand van 15 april 2019 hadden het voorplein en de rue du Parvis te lijden onder loodvervuiling, waardoor de site gesloten moest worden, aldus de drie instellingen in een verklaring. Maar na een "positief advies" van de Regionale Gezondheidsdienst van Ile-de-France op vrijdag, keurde de politie van Parijs de heropening van de twee plaatsen goed. Er zal regelmatig schoongemaakt worden en stalen worden genomen.

De aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit, burgemeester van Parijs Anne Hidalgo en generaal Jean-Louis Georgelin, die het Etablissement public de Notre-Dame voorzitten, zouden zondagmiddag ter plaatse gaan om de site te heropenen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer