Poging tot 'kinderontvoering' gefilmd in Engeland

In een winkelcentrum in Derby is een mogelijke poging tot ontvoering gefilmd door een bewakingscamera. Op de beelden is goed te zien hoe een man een peuter meelokt die even aan de aandacht van zijn moeder was ontsnapt.

De feiten gebeurden gisterenmorgen omstreeks 10.30 uur in het shoppingcenter Intu in de Engelse stad.

Terwijl de 22-jarige moeder een winkel binnenstapt en met haar rug naar haar zoontje gekeerd is, benadert de man het 22 maanden oude kind. Hij lijkt het jongetje toe te spreken en wandelt dan weg met de kleine aan zijn hand. Op dat moment draait de moeder zich om en haalt ze haar zoontje terug. De man verdwijnt daarna uit het zicht van de camera.

De Britse nieuwssite Daily Mail publiceerde de beelden. Over de identiteit van de moeder en het jongetje raakte - behalve de leeftijd - niets bekend.

Volgens de website is de man in beeld een 80-jarige man. Hij meldde zich bij de politie na een oproep, aldus de politie van Derbyshire. De tachtiger is gisteren een eerste keer ondervraagd. Volgens inspecteur Nick Lamb is het niet zeker dat de man kwade bedoelingen had. Vandaag wordt de man opnieuw verhoord.

Lees meer