Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.

Politie arresteert 10 mensen na vondst van meer dan 50 lijken voor kust van Libië

Twee boten met bootvluchtelingen zijn gisteren gekapseisd voor de Libische kust. De cijfers omtrent de tol aan doden, gewonden en geredden lopen uiteen, zegt een woordvoerster van de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR. Activisten zeggen dat 65 lijken naar de West-Libische stad Zuwara zijn gebracht. Er zouden 190 mensen zijn gered. De Italiaanse politie heeft inmiddels tien mensen gearresteerd.

Eerder berichtte de Britse openbare omroep BBC dat er op één boot 50 mensen zaten en op de andere 400. Er zijn volgens die bron minstens 100 lijken naar het ziekenhuis gebracht. Andere media gewagen van zowat 200 doden.

Een woordvoerder van de hulporganisatie Rode Halve Maan gewaagt van 76 doden en 198 geredden. Er zijn tientallen mensen vermist, hoeveel is niet geweten. De vluchtelingen kwamen vooral uit centraal en zuidelijk Afrika, Pakistan, Marokko en Bangladesh.

De Italiaanse politie heeft tien mensen gearresteerd op verdenking van meervoudige moord, na de vondst van 52 lijken aan boord van een boot vol vluchtelingen voor de kust van Libië.

Lees meer