2
YouTube, Las Vegas Metro Police Department

Politie jaagt op mogelijke seriedoder in Las Vegas en hij lijkt het op daklozen gemunt te hebben

De politie van Las Vegas is op zoek naar een schutter die de jongste twee weken al zes slachtoffers maakte. Twee van hen overleefden het niet. De aanvallen gebeurden allemaal met hetzelfde wapen en drie van de doelwitten waren daklozen. “Als hij geen seriemoordenaar is, dan is hij goed op weg om er een te worden”, verklaarde politiekapitein Robert Plummer van het Las Vegas Metro Police Department vorige week al.

De feiten gebeurden allemaal tussen 29 januari en 2 februari. Meest recent was de vondst van het lichaam van Michael Hadley (25), op 3 februari. De dakloze man lag in de woestijn ten noordwesten van Las Vegas en werd ontdekt door enkele ruiters in Cold Creek.

Winkelcentrum

Volgens een mededeling van de politie - die dateert van donderdag - lijkt alles erop te wijzen dat de man vermoord is. Het is nog niet duidelijk hoe lang het lichaam er al lag en hoe de man precies aan zijn einde kwam. Ook of de feiten te maken hebben met de andere gevallen, is nog niet bevestigd. (lees hieronder verder)

2 Slachtoffer Michael Hadley (25).
Las Vegas Metro Police Department Slachtoffer Michael Hadley (25).

Volgens de speurders was de man een vertrouwd gezicht in de buurt van Charleston Boulevard en Bruce Street in Las Vegas. Je vindt er een winkelcentrum en talloze restaurants en zaken. De politie is op zoek naar informatie over het incident en waar Hadley zich de jongste weken ophield.

Video

Tien dagen geleden stuurde de politie ook al een schokkende video de wereld in waarop te zien was hoe een dakloze man onder een brug werd neergeschoten door iemand die met de wagen voorbij kwam gereden. Dat was tot nu toe de recentste van de zes aanvallen met hetzelfde vuurwapen. Op beelden van een beveiligingscamera uit de buurt die de politie opvroeg, is de dader te zien terwijl hij uit zijn donkere SUV stapt, op de zwerver toeloopt en twee keer vuurt. Daarna gaat hij ervandoor. De beelden werden opgenomen op 2 februari om kwart na vier ’s morgens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer