AP

Politie New York extra alert op antisemitisme

De politie in New York gaat vaker surveilleren in een aantal Joodse buurten. Daartoe is besloten na een reeks antisemitische incidenten deze week, meldt burgemeester Bill de Blasio.

De politie zal vaker aanwezig zijn in Borough Park, Crown Heights en Williamsburg in het stadsdeel Brooklyn. Ook zullen synagoges en andere plekken in de stad scherper in de gaten worden gehouden. "Iedereen die onze Joodse gemeenschap terroriseert, zal worden berecht", schrijft De Blasio op Twitter. "Voor haat is geen plek in onze stad.”

Bij een van de incidenten werd een 65-jarige Joodse man geschopt en geslagen door een belager, meldt CNN. Diezelfde maandag werden twee Joodse kinderen belaagd door een groep jongeren. Ook dinsdag vonden soortgelijke incidenten plaats. Afgelopen donderdag viel een 42-jarige vrouw een Joodse vrouw aan in het bijzijn van haar driejarige dochter.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer