3 Het gebouw van belastingdienst werd op dinsdagavond 6 augustus getroffen door een zware explosie. Niemand raakte ernstig gewond, maar er was wel aanzienlijke schade.
AFP Het gebouw van belastingdienst werd op dinsdagavond 6 augustus getroffen door een zware explosie. Niemand raakte ernstig gewond, maar er was wel aanzienlijke schade.

Politie pakt Zweedse verdachte op na explosie in Kopenhagen

Een week na de ontploffing aan een gebouw van de Deense belastingdienst in Kopenhagen, heeft de politie een Zweedse verdachte gearresteerd. De 22-jarige man werd in Zweden opgepakt, zo maakte de politie van Kopenhagen vandaag bekend. 

Een andere Zweed (23 jaar) wordt nog internationaal opgespoord. De twee worden ervan verdacht de aanval op het gebouw te hebben uitgevoerd, zegt hoofdinspecteur Jørgen Bergen Skov.

De politie heeft afgelopen nacht op verschillende plaatsen in Zweden acties uitgevoerd. Er werd onder meer een auto in beslag genomen, die vermoedelijk gebruikt werd bij de aanval.

“Aanval tegen het gebouw”

Het gebouw van belastingdienst werd op dinsdagavond 6 augustus getroffen door een zware explosie. Niemand raakte ernstig gewond, maar er was wel aanzienlijke schade. Volgens de politie ging het om een "aanval" die niet tegen personen, maar wel tegen het gebouw gericht was.

Enkele dagen later vond ook een ontploffing plaats aan een politiekantoor in Kopenhagen. Maar volgens Skov is er wellicht geen verband tussen beide explosies. 

3 Enkele dagen later vond ook een ontploffing plaats aan een politiekantoor in Kopenhagen (zie foto). Maar volgens Skov is er wellicht geen verband tussen beide explosies.
EPA Enkele dagen later vond ook een ontploffing plaats aan een politiekantoor in Kopenhagen (zie foto). Maar volgens Skov is er wellicht geen verband tussen beide explosies.
3
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer