Het Sri Lankaanse leger bewaakt een kerk in hoofdstad Colombo.
AFP Het Sri Lankaanse leger bewaakt een kerk in hoofdstad Colombo.

Politie Sri Lanka vreest nieuwe aanslagen “door extremisten vermomd als militairen”

De autoriteiten in Sri Lanka waarschuwen voor nieuwe aanslagen. Daarbij worden mogelijk een busje en extremisten vermomd als militairen ingezet, schrijft een hoge politiemedewerker in een memo. 

“Er kan een nieuwe golf aanslagen plaatsvinden”, citeert persbureau Reuters vandaag uit de brief. Extremisten zouden vijf doelwitten in het vizier hebben voor aanslagen op zondag en maandag, onder meer in de stad Batticaloa. Het is onduidelijk wanneer de memo is geschreven. Er zijn zondag in elk geval geen nieuwe aanslagen gepleegd.

Dodentol
De Sri Lankaanse autoriteiten hebben strenge veiligheidsmaatregelen genomen na het bloedbad op eerste paasdag. Negen zelfmoordterroristen, waaronder een vrouw, pleegden aanvallen op drie christelijke kerken en drie luxehotels. Er vielen zeker 253 doden bij de zelfmoordaanslagen, waaronder ongeveer 45 kinderen.  

Het aantal buitenlandse doden bij de verwoestende aanvallen van paaszondag is gestegen naar 42. Nog twaalf buitenlanders zijn vermist. Dat meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Zuid-Aziatische eilandstaat. Volgens dat ministerie is onder de doden een Duitse Amerikaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer