De graven van Rhonita Miller en vier van haar kinderen die werden vermoord in Mexico in november.
REUTERS De graven van Rhonita Miller en vier van haar kinderen die werden vermoord in Mexico in november.

Politiechef opgepakt om mormonenmoord Mexico

In Mexico is een politiechef opgepakt in verband met de moord op negen mensen die waren aangesloten bij een Amerikaanse mormoonse gemeenschap. Fidel Alejandro Villegas zou banden hebben met de georganiseerde misdaad, melden lokale media.

Het is niet duidelijk wat de rol van Villegas precies zou zijn bij de moord op de drie vrouwen en zes kinderen vorige maand in de noordelijke staat Sonora. Hij stond aan het hoofd van de politie in de stad Janos, in de naburige staat Chihuahua.

Mexicaanse veiligheidsdiensten arresteerden eerder al meerdere verdachten. De autoriteiten vermoeden dat de strenggelovige vrouwen en kinderen het slachtoffer zijn geworden van geweld tussen rivaliserende drugsbendes. De bloedige moordpartij leidde in het binnen- en buitenland tot geschokte reacties.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert Hessens

    ben geen Trump fan maar wat rest er nog om er gewoon een muur rond te zetten?

Lees meer