Politieke leiders Australië worden het eens: homo's gaan niet naar de hel

In de laatste dagen voor de Australische verkiezingen lopen de gemoederen hoog op rondom een opmerkelijke vraag: gaan homo's naar de hel? De conservatieve premier Scott Morrison gaf na aandringen van oppositieleider Bill Shorten eindelijk een duidelijk antwoord: hij gelooft niet dat homo's naar de hel gaan. 

De religieuze premier was gisteren in Perth voor de verkiezingscampagne toen een journalist hem vroeg of hij geloofde dat homo's naar de hel gaan. Morrison antwoordde ontwijkend: “Ik steun de wet van dit land en ik combineer mijn religie nooit met politiek.”

Oppositieleider Shorten, een voorstander van het homohuwelijk, vond het antwoord van Morrison niet bevredigend. Volgens Shorten had de premier direct duidelijk moeten maken dat hij denkt dat homo's niet naar de hel gaan. Daarnaast vond de oppositieleider het onbegrijpelijk dat er hier überhaupt over gesproken moest worden. 

Morrison liet vandaag in een nieuw statement weten dit een ‘
cheap shot’ te vinden, een makkelijke manier van scoren in de verkiezingstijd. Daarnaast gaf de premier in het statement nu wel duidelijk aan dat hij niet gelooft dat homo's vanwege hun homoseksualiteit in de hel zullen belanden. De verkiezingen vinden komende zaterdag plaats. 

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jacky Vanderplas

    Willy slegers iedereen die hemel en hel onkennen hebben daar alle reden toe.het moment wanneer zij voorgoed hun hoofd neerleggen veranderen zij wel van gedachten. Het is zo goed te weten dat ieder mens op een dag rechtvaardig zal geoordeeld worden .laat de rechters nu maar hun winners kwota halen het zal verkeren!

  • piet devlieger

    Nog niet zo lang geleden heeft de paus meegedeeld dat er geen hel bestaat. Weten ze dat nog niet bij de Australische politici ?

Lees meer