AFP

Pompeo: "Noord-Korea vormt nog altijd nucleaire bedreiging"

In de historische overeenkomst die de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni ondertekenden, heeft laatstgenoemde de zogenoemde "denuclearisatie" toegezegd. Gisteren noemde de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo Noord-Korea nog altijd een "nucleaire dreiging". Dat schrijft CNN. 

Amper tien dagen nadat Trump op Twitter had gezegd dat er "geen nucleaire dreiging meer uitgaat van Noord-Korea" noemde hij Noord-Korea eerder deze maand "een uitzonderlijke en buitengewone bedreiging". De minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is het eens met die laatste uitspraak.

"Ik ben ervan overtuigd dat Trump aanvankelijk bedoelde dat we de dreiging hebben gereduceerd", klinkt het. Ook na het topoverleg vormt het nucleaire arsenaal van Noord-Korea nog steeds een dreiging volgens de Amerikaanse minister. 

De minister is komende week in Noord-Korea, waar hij zal praten over de plannen die Pyongyang heeft om zijn nucleaire activiteiten af te bouwen. Hij zegde zelfs een bezoek van zijn Indiase ambtsgenoot aan Washington af voor de reis naar Pyongyang. "Voorlopig kan ik nog niets kwijt over de details van de gesprekken rond de kernafbouw", aldus Pompeo.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Valentino Fabionara

    Laat Noord Korea met rust, ze bedreigen niemand, het grootste gevaar is Israel!

  • Jef Heffens

    Die zijn nooit van plan geweest om hun nucleair arsenaal af te bouwen. Trouwens Noord-Korea is niet de echte dreiging maar wel China die maar blijft annexeren en al zijn minderheden uitroeit.

Lees meer