6
AFP

Exclusief voor abonnees

PORTRET. Boris Johnson is nieuwe premier van Engeland: spektakel verzekerd

Het is zover: Boris Johnson is de nieuwe premier van Engeland. Allerminst een kleurloze figuur, dat is zeker. De “Blonde Beatle”: zo noemden de verpleegsters in de kraamkliniek de pasgeboren Boris Johnson al. 55 jaar later stapt die Blonde Beatle dus over de drempel van Downing Street 10. Hij treedt zo in de voetsporen van zijn grote voorbeeld, Winston Churchill. En net als in diens geval, gebeurt dat op een moment dat het Verenigd Koninkrijk voor een historische uitdaging staat. Portret van de man onder het kapsel.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN DESSEL

    De geniale "Boris Brexit" is kennelijk uit dezelfde deeg gebakken dan de geniale Trump. De U.K. staat er goed voor, zij kunnen gelukkig voor hen ontsnappen aan het betweterig Eurocratisch asoiaal , elitair wanbeleid.

  • Joeri De clercq

    Overal in de wereld winst stilaan de rechtse partijen. Zoals mn weet breekt iedere 100j een oorlog uit. Nog een goeie 20j en het is hier gedaan.

Lees meer