4 De Chileense president Sebastián Piñera.
AFP De Chileense president Sebastián Piñera.

President Chili wil met kabinetswijziging einde maken aan protesten

De Chileense president Sebastián Piñera heeft vandaag een omvangrijke kabinetswijziging aangekondigd. Hij probeert daarmee een eind te maken aan de sociale onrust en de massale protesten tegen de ongelijkheid in het Zuid-Amerikaanse land. Gisteren gingen meer dan een miljoen Chilenen de straat op om opnieuw verregaande economische hervormingen te eisen.

"Ik heb alle ministers gevraagd ontslag te nemen om een nieuwe regering te kunnen vormen en aan deze nieuwe wensen tegemoet te komen", zei Piñera in een toespraak tot de bevolking. Hij voegde eraan toe dat de noodtoestand morgen kan worden opgeheven als de omstandigheden dat toelaten.

Piñera beloofde eerder deze week onder meer al verhoging van de minimumlonen en pensioenen en bevriezing van de elektriciteitstarieven.

4
AFP
4
AFP
4
REUTERS

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Philippaerts

    Die gaat een nieuwe doos postjespakkers opentrekken, in de hoop dat het protest dan ophoudt. Eerlijke verdeling van de rijkdommen, rekening houdende met de inzet van iedereen is een uthopie. De luidste roepers worden eerst bediend

Lees meer