Betogers in hoofdstad Quito
AFP Betogers in hoofdstad Quito

President Ecuador wil gesprek demonstranten na tien dagen van protesten

De president van Ecuador Lenin Moreno wil gaan praten met de demonstranten. Actievoerders gaan al tien dagen de straat op tegen bezuinigingsmaatregelen, zoals het schrappen van een subsidie op brandstof.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het geweld moet stoppen”, zei Moreno. “Ik roep de leiders van de protesten op om direct met mij in gesprek te gaan.”

De actievoerders willen dat de president de subsidies weer invoert. Ecuador heeft de brandstofsubsidies afgeschaft, omdat dat ongeveer 4 miljard euro oplevert voor de staatskas. Het land moet flink bezuinigen om aan de eisen te voldoen die het Internationaal Monetair Fonds aan een lening heeft gesteld.

Vrijdag was er weer sprake van rellen tussen agenten en demonstranten. Door de onrust in hoofdstad Quito is de regering van Moreno uitgeweken naar Guayaquil. Ook is de olieproductie flink geslonken. De noodtoestand is nog steeds van kracht in Ecuador.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joris De Roeck

    Ze vergeten hier wel te melden dat na oproep tot dialoog en staakt-het-vuren, de ordediensten een groot offensief startten dat ook gericht was op niet-militanten. (Mijn schoonbroer heeft onder andere 2 zuigelingen moeten reanimeren)

Lees meer