2
AP

Proces terreuraanslagen Christchurch verschoven wegens ramadan

Het proces over de terreuraanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland waarbij 51 doden vielen, is wegens de islamitische vastenmaand uitgesteld tot 2 juni volgend jaar, zo heeft de bevoegde rechtbank in de stad Christchurch meegedeeld. 

Oorspronkelijk zou het proces tegen de rechtse extremist Brenton Tarrant op 4 mei beginnen, midden in de ramadan.De vastenmaand begint in 2020 op 24 april en eindigt op 23 mei. 

Tarrant, die in een hoogbeveiligde gevangenis op zijn proces wacht, riskeert levenslange opsluiting. In juni pleitte hij onschuldig.

2 De schutter, Brenton Tarrant.
REUTERS De schutter, Brenton Tarrant.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hugo BAVRE

    Weer een gemiste kans om te benadrukken dat democratische wetten boven alle godsdiensten staan.

  • Jean West

    Yvan Lindekens Als de rechtbank met de gevoeligheden van de betrokkenen wil rekening houden dan had ze de zitting laten doorgaan om de dader zo vlug mogelijk te bestraffen.

Lees meer