Rv

Puppy's dienen als maaltijd voor python in Chinese zoo

Een puppy die in een dierentuin als maaltijd moet dienen voor een hongerige python? De beelden op sociale media hebben in China tot grote verontwaardiging geleid. Na alle commotie besliste Hebin Park om te stoppen met de gruwelijke praktijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op enkele foto's was te zien hoe de slang zich eerst rond een machteloos hondje slingert en daarna zijn prooi naar binnen werkt. Daarnaast dook ook een filmpje op met een puppy die angstig zijn tragische lot leek af te wachten.

De woordvoerder van de zoo gaf meer uitleg, al trok hij ook meteen de paraplu open. "Het klopt dat puppy's gebruikt werden om slangen te voeden. De reptielen worden hier echter verzorgd door medewerkers van een extern privébedrijf, wij waren dus niet op de hoogte. Mijn bazen hebben hen nu duidelijk gemaakt dat zoiets niet door de beugel kan."

De zielige taferelen waren ook dierenrechtenorganisatie PETA Asia niet ontgaan. "Dit toont nog maar eens aan waarom China een wet nodig heeft die álle dieren beschermt. Met kleine exemplaren -zoals katten en honden- doen mensen hier nog veel te veel hun goesting."

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sophie Vanmalleghem

    Neeee...hoe vreselijk!!!

  • Marc Eykens

    wanneer gaan wij hier dan paardenvlees verbieden ? leg maar eens aan een engelsman uit dat wij dat hier normaal vinden om paarden te eten. trouwens een paard is een edel dier !

Lees meer