De E.on-gascentrales in Vilvoorde (illustratiebeeld).
Lukas De E.on-gascentrales in Vilvoorde (illustratiebeeld).

Qatargas ontkent betrokkenheid bij investering in Belgische gascentrales

Het Qatarese gasbedrijf Qatargas ontkent dat het betrokken is bij het investeringsproject voor Belgische gascentrales. Claims daarover zijn "onjuist en misleidend", zegt het Qatarese bedrijf op zijn website, zo meldt De Tijd. 

Twee weken geleden kondigde een Luxemburgs bedrijf aan 2,5 miljard euro te zullen investeren in de bouw van vier nieuwe gascentrales in België. De voorzitter van het bedrijf, Marc Segers, zei dat het Luxemburgse bedrijf nauwe banden heeft met Qatar, dat de gascentrales zou willen gebruiken als afzetmarkt voor hun aardgas.

Er werden al vraagtekens gezet bij het project, en nu ontkent Qatargas dus betrokken te zijn bij de investering. "Qatargas, of een entiteit onder zijn bestuur, is niet in zee gegaan met BTK (het bedrijf van Segers) of meneer Segers", luidt het.

De Tijd vroeg Segers om een reactie. De investeerder blijft volhouden dat Qatargas wel degelijk deel uitmaakt van het project. Zelf zou hij evenwel niet rechtstreeks in contact staan met de Qatarese geldschieters, wat een verklaring zou zijn waarom ze in Qatar nog nooit van BTK of van hem gehoord hebben.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frans Peeters

    Zoveel miljarden investeren in gas al is de toekomst hierin onzeker

  • Albert De Vries

    Worden die 4 nieuwe gascentrales, "voorzien" te worden gebouwd door het Luxemburgse bedrijf (met voorzitter Marc Segers), het fake "opstapje" waarna, als die gascentrales er niet komen, onze regering toevallig twee (of meerdere) kerncentrales toch "uit nood" zal moeten openhouden ? Omdat Elia op deze nieuwe gascentrales in België "gerekend had" en hierdoor onze internationale stroomconnecties niet tijdig voldoende uitgebreid heeft...

Lees meer