François Legault.
REUTERS François Legault.

Quebec krijgt nationalistische regering

In Quebec komt een einde aan bijna vijftien jaar onafgebroken liberaal bestuur. De nationalistische 'Coalition Avenir Québec' behaalde gisteren de absolute meerderheid bij de regionale verkiezingen. Deze partij is voor het beperken van immigratie en voor minder overheidsbeslag.

CAQ wordt geleid door zakenman François Legault. Hij wordt de nieuwe premier van Quebec.

Voor de partij van Canadees premier Justin Trudeau is het al de tweede nederlaag, na verlies in Ontario bij de verkiezingen van juni. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fons Casteels

    Het staatsnationalisme van Trudeau wordt vervangen door het volksnationalisme van Legault. "Leve Canada" wordt vervangen door "Leve Québec". Een trend die zich hopelijk ook bij ons verder zet op 14 oktober, met het volksnationalisme van de NVA tegenover het staatsnationalisme van de andere partijen.

  • Emile De Smedt

    Overal is de tendens,stop met overdadige toevloed immigranten.Telkens zelfde argumenten uit zelfde hoek.Naieve tafelende comitees en mensensmokkelaars.Trudeau heeft gefaald zoals ook in Europa werd en wordt gefaald.Hardnekkige luitjes die liever ondergang van continent zien door koppig misleiding dan kordaat en menselijk op treden voor het beschermen van onze historische waarden.

Lees meer