Rook stijgt op boven Kabul in de buurt van de Amerikaanse ambassade.
AP Rook stijgt op boven Kabul in de buurt van de Amerikaanse ambassade.

Raketaanval treft Kabul dag voor verjaardag aanslagen 9/11

In de Afghaanse hoofdstad Kabul is gisteren een raket afgevuurd op een muur van het Afghaanse ministerie van Defensie, niet ver van de Amerikaanse ambassade. De aanval gebeurde enkele uren voor de verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001.

Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Nosrat Rahimi, liet in een mededeling weten dat er geen gewonden vielen. De aanval vond plaats om iets voor middernacht.

Het is de eerste aanslag in Kabul nadat de Amerikaanse president Donald Trump zaterdag aankondigde dat hij een einde maakt aan de gesprekken met de taliban over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen in het land. De taliban waarschuwden Trump dat hij het zal "betreuren" als hij de vredesgesprekken definitief begraaft.

Bij de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington kwamen bijna drieduizend mensen om het leven en raakten meer dan zesduizend mensen gewond. Daarop volgde de invasie van de VS in Afghanistan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven Nevets

    Daarop volgde inderdaad de invasie om de opium velden terug in handen te krijgen. Arm VS.

Lees meer