4 Rapper Brian Quinones (30) filmde zichzelf tijdens de achtervolging en zette de (inmiddels verwijderde)  livestream op Facebook. Inzet: de rapper gebruikte de artiestennaam Blessed The MC.
Facebook Rapper Brian Quinones (30) filmde zichzelf tijdens de achtervolging en zette de (inmiddels verwijderde) livestream op Facebook. Inzet: de rapper gebruikte de artiestennaam Blessed The MC.

Rapper deelt livestream van zijn achtervolging, sterft door politiekogels

Een Amerikaanse rapper heeft zijn eigen Facebook-livestream niet overleefd. Agenten schoten Brian Quinones (30) neer na een achtervolging in Edina nabij de noordelijke grootstad Minneapolis (Minnesota). Volgens de politie kwam de rapper die de artiestennaam Blessed The MC gebruikte, op de politiemensen toegelopen met een groot mes. De livestream bleef na de schoten nog anderhalf uur doorlopen.

Een politiepatrouille zag zaterdagavond hoe de man door het rood reed en weigerde te stoppen. Het leidde tot een achtervolging waarbij Quinones meermaals politiebevelen negeerde. Dat was volgens lokale media ook te zien in de (inmiddels verwijderde) livestream die Quinones al rijdend begon uit te zenden.

In de achterruit waren de flitslichten van het politievoertuig duidelijk waarneembaar. De dertiger zet enkele minuten later zijn voertuig plots aan de kant en stapt uit met wat op een groot mes lijkt. De agenten openen meteen het vuur. Volgens de krant Minneapolis Star Tribune schoot de politie vijf keer en herhaalde ze dit na enkele seconden nog eens.

Is hier sprake van een ‘suicide by cops’, een einde aan je leven laten maken door een politiekogel? Feit is dat Quinones luttele minuten voor de aanvang van de livestream de status-update ‘so sorry’ (‘het spijt me’) op zijn profiel zette. Komt nog bij dat hij nog uren eerder een volledig album met dertien nummers op het platform Soundcloud deelde.

In reacties op sociale media zeggen fans onomwonden dat ze twijfelen aan de politieversie van de feiten. Op zondag kwamen zo’n 175 mensen samen op de plek waar de ordediensten de kogels afvuurde. De man die aan de kost kwam als kapper, laat een vrouw en kind na.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

4 Het afgedekte lichaam van Brian Quinones (30) net na de schietpartij.
AP Het afgedekte lichaam van Brian Quinones (30) net na de schietpartij.
4 De politie zet het plaats-delict af.
AP De politie zet het plaats-delict af.
4 Agenten doen sporenonderzoek.
AP Agenten doen sporenonderzoek.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ricci Latte

    Een rapper of niet, had hij niet beter de bevelen van de politie opgevolgd... dat had veel meer leed bespaard. Ik hou wel van de Amerikaanse wijze van politie-optredens, kordaat, geeg gepamper en meestal terecht!

Lees meer