Ook vannacht had de brandweer werk om auto's te blussen, maar in tegenstelling tot de voorgaande nachten bleef het relatief rustig in Nantes.
AFP Ook vannacht had de brandweer werk om auto's te blussen, maar in tegenstelling tot de voorgaande nachten bleef het relatief rustig in Nantes.

Relatief rustige nacht in Nantes na vier nachten van geweld

Het was afgelopen nacht relatief rustig in Nantes, in het westen van Frankrijk, nadat het vier nachten na elkaar tot rellen was gekomen. Aanleiding was de dood van een 22-jarige jongen door een politiekogel dinsdagavond. 

Er werden nog "slechts" 18 wagens in brand gestoken, aldus de politie. Er werden echter geen gebouwen beschadigd, en er waren ook geen rellen tussen manifestanten en de ordediensten. Niemand werd opgepakt. Sinds dinsdagavond kwam het al elke nacht tot rellen, waarbij wagens en gebouwen in brand werden gestoken.

De jongeman werd dinsdag doodgeschoten toen de politie zijn wagen wilde controleren nadat hij een overtreding had begaan. Hij weigerde mee te werken, waarna hij plots met zijn wagen achteruit reed. Daarbij reed hij tegen een politieagent, waarna een van diens collega's het vuur op de wagen opende.

De politieagent in kwestie werd in beschuldiging gesteld van vrijwillige slagen en verwondingen met de dood als gevolg zonder de intentie te doden. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. De familie van de jongeman liet gisteren weten dat ze zich burgelijke partij zal stellen in de zaak tegen de agent.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc vanessa

    als men toelaat dat er wagens en winkels geplunderd en in brand worden gestoken , zonder zeer hard op te treden en arrestatie te verrichten ,krijgt men natuurlijk herhalingen !. Streng optreden en straffen zodat ze geen zin meer hebben om het nog toedoen !

  • Eida Lam

    In de VS: als er bij rellen geplunderd wordt is de politie gemachtigd om met scherp te schieten, en de bevolking trouwens ook.

Lees meer