Premier Johnson kon uiteindelijk niet anders dan naar de foto te kijken nadat hij de gsm eerst in zijn zak had gestoken.
ITV News Premier Johnson kon uiteindelijk niet anders dan naar de foto te kijken nadat hij de gsm eerst in zijn zak had gestoken.

Reporter toont Boris Johnson foto zieke kleuter, premier pakt telefoon af en steekt hem in zijn zak

De Britse premier Boris Johson heeft tijdens een interview de gsm van de journalist voor hem afgenomen en in zijn jaszak gestoken. Johnson weigerde te kijken naar een foto van een vierjarige jongen die met een mogelijke longontsteking op een berg dekens moest liggen in een ziekenhuis in Leeds, bij gebrek aan bedden. 

Johnson nam de gsm van de reporter af buiten beeld na herhaaldelijke vragen naar de foto te kijken. Uiteindelijk vroeg de journalist de premier droogweg of hij hem zijn gsm wilde teruggeven (vanaf ongeveer 1:10 in de video onderaan). “U hebt hem in uw zak gestoken, premier. De moeder van de jongen zegt dat er een crisis heerst bij de NHS (de nationale gezondheidszorg, red.). Wat is uw antwoord daarop?”

Johnson stond er wat bedremmeld bij en kon uiteindelijk niet anders dan de gsm teruggeven en naar de foto kijken. “Sorry”, klonk het. “Het is uiteraard een verschrikkelijke foto en ik verontschuldig me bij het gezin en iedereen die een slechte ervaring hebben gehad bij de NHS. Maar we steunen de NHS en patiënten worden over het algemeen beter geholpen dan deze arme jongen. Daarom investeren we massaal in de NHS.”

Op het einde van het interview verontschuldigde Johnson zich opnieuw bij de journalist: “Sorry dat ik je gsm afnam, hier heb je hem terug.”

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Man die zich graag 'voor het volk' profileert, maar de dagdagelijkse problemen kunnen hem geen zier schelen. Ik snap niet dat men daar nog in blijft trappen, herinnert men zich niet hoe hij in Londen de boel verknald had als burgemeester? Prestigeprojectjes zonder weerga op de kap van de belastingbetaler die achteraf in compleet verval gegaan zijn. En dit individu is dan 1e minister geworden. Tories - conservatieven zijn trouwens altijd tegen NHS subsidies geweest. Daarop moet je hem aanpakken.

  • Vaneylen Pierre

    Als iedereen zijn eigen ideetjes wil lanceren op een persconferentie, dan vraag ik me af wie die persconferentie nog geeft is het de journalist of Boris Johnson?

Lees meer