Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).
Photo News Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

Reynders: “Bedrijven moeten zelf beslissen of ze voortgaan met Iran”

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran. Hij benadrukt dat ons land bedrijven wil proberen te steunen indien die zaken willen blijven doen met Iran, maar het is finaal de beslissing van de ondernemingen zelf of ze willen voortdoen, stelde de minister maandag in De Ochtend op Radio 1.

Vanaf vandaag worden de nieuwe sancties van kracht. Die zijn vooral gericht tegen de olie- en financiële sector. "Spijtig", reageert vicepremier Reynders. "Wij proberen verder met de Europese Unie naar een correcte uitvoering te gaan van de nucleaire deal”. De Amerikaanse president Donald Trump besloot zich eerder uit die deal terug te trekken.

Verschillende grote bedrijven hebben al aangegeven zich te zullen terugtrekken, uit vrees voor de gevolgen van hun zaken met de VS. "Wij proberen steun te bieden aan bedrijven die willen verder gaan met Iran, maar aan het einde is het de keuze van de bedrijven zelf of ze willen verder gaan", zegt de minister.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerard Braeckmans

    Amerika zal wel zeggen wat er moet gebeuren. Eigenlijk triestige mentaliteit van Reynders.

  • Arie Verwimp

    Maw struisvogel politiek

Lees meer