Rita Verdonk: "Onnodige opwinding om film Wilders"

De Nederlandse regering moet niet op de zaken vooruitlopen wat betreft de film van Geert Wilders. Het afgeven van waarschuwingen aan Nederlandse werknemers in het buitenland is nu niet nodig. Dat heeft Kamerlid Rita Verdonk vanavond gezegd in het programma 'Pauw en Witteman'.

Volgens Verdonk is een waarschuwing pas zinvol wanneer wat bekend is over de inhoud van 'Fitna'. Ze stelt bovendien dat het onmogelijk is om Wilders te vragen zich verantwoordelijk te voelen voor eventuele gevolgen van de film, zolang er geen film is.

Het dreigingsniveau in Nederland is vandaag opgeschroefd naar het op één na hoogste niveau. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat in Nederland aanslagen te verwachten zijn, maar de kans erop is door de felle discussie over de deze maand te verschijnen antikoranfilm van Wilders wel toegenomen.

Dinsdag maakte Artsen zonder Grenzen bekend werknemers terug te trekken uit Pakistan. Ze zaten in een afgelegen gebied waardoor een snelle evacuatie bij eventuele ongeregeldheden onmogelijk zou zijn. (novum/lpb)

UNKNOWN

Lees meer