Een horloge van Rolex
REUTERS Een horloge van Rolex

Roof van 20 peperdure horloges in een weekend: Parijse politie waarschuwt voor dievenbendes

De politie in de Franse hoofdstad Parijs waarschuwt horlogedragers nadat afgelopen weekend meer dan twintig dure horloges werden gestolen. Het gaat vooral om horloges van het Zwitserse merk Rolex. Er was sprake van inbraak en van diefstal op straat, meldt Le Parisien.

De horloges zouden per stuk minstens 4.500 euro waard zijn. Een van de slachtoffers werd beroofd toen ze uit een restaurant liep in de chique buurt rond de Arc de Triomphe. Een groep mensen viel haar aan en trok het dure horloge van haar pols.

De politie laat aan lokale media weten dat bendes uit de voorsteden achter de diefstallen zitten. Ze zouden op zoek zijn naar makkelijke slachtoffers, zoals dronken feestgangers. In enkele gevallen deden de dieven meer moeite. Een zakenman uit het zestiende arrondissement keerde afgelopen weekend terug van vakantie en ontdekte dat  zijn collectie dure horloges was verdwenen, inclusief enkele horloges van Rolex.

Er zijn veel internationale dievenbendes actief in Parijs, aldus de politie. Horloges, sieraden maar ook kunstwerken zijn populair bij de criminelen.

Lees meer