-
ANP -

Rotterdammer krijgt 4 jaar cel voor voorbereiden terreuraanslag

De 31-jarige Jaouad A. is vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vier jaar cel voor het plegen van voorbereidingen voor een terroristische aanslag. De Rotterdammer werd vorig jaar in december opgepakt. In zijn huis en kelderbox werden een machinegeweer, munitie, zwaar vuurwerk en een vlag van Islamitische Staat (IS) gevonden.

De rechtbank acht bewezen dat A. schuldig is aan het "actief zoeken naar, verschaffen en voorhanden hebben van informatie over het radicale, extremistische gedachtegoed van de gewapende jihadstrijd". Op zijn computer werd ook een instructie gevonden voor het maken van bommen en bomgordels. De rechtbank concludeert daarom dat de man van plan was een aanslag te plegen.

De Rotterdammer kon na informatie van de opsporingsdiensten worden aangehouden. A. zelf ontkent dat hij een aanslag wilde plegen. Het IS-materiaal had hij gelezen en bekeken voor "onderzoek", het vuurwerk was bestemd voor de verkoop en de kalasjnikov AK47 was hij niet van plan te gebruiken, verklaarde hij eerder tegenover de politie.

Er was acht jaar cel tegen de man geëist. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • walter boelen

    Maar 4 jaar hopelijk uitzetting uit de EU daarna

Lees meer