Haven van Rotterdam.
ANP Haven van Rotterdam.

Rotterdamse douane onderschept 764 kilo heroïne

De douane heeft 764 kilo heroïne onderschept in de haven van Rotterdam. Hoewel de feiten zich vorige week maandag afspeelden, maakte het Openbaar Ministerie ze pas vandaag bekend.

De drugs zaten verstopt in een container met rozijnen die eind vorige week onder toezicht van de politie naar een loods in Hagestein is gebracht. Van daaruit zouden de rozijnen worden doorgevoerd naar Griekenland of Bulgarije. De politie heeft bij de loods een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige man uit Leerdam gearresteerd toen ze bezig waren met het lossen van de container.

De drugs waren afkomstig uit Iran en werden verborgen tussen 2.000 dozen rozijnen. Bij een controle ontdekte de douane hiertussen 771 pakketten heroïne. Deze partij heeft een waarde van ruim 17 miljoen euro. De politie heeft de woning van de verdachte uit Hagestein en de daarbij aangrenzende loods doorzocht. Daarbij zijn telefoons, administratie, computers en twee stroomstootwapens in beslag genomen.

De 69-jarige verdachte is vandaag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Rotterdam. Die heeft bepaald dat de man zeker nog twee weken in voorarrest mag worden gehouden. De verdachte uit Leerdam is vrijgelaten in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in deze zaak.

Lees meer