Iraans president Hassan Rouhani.
EPA Iraans president Hassan Rouhani.

Rouhani: “Iran zal corona en Amerikaanse sancties overwinnen”

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft zich ter gelegenheid van het Perzische Nieuwjaar optimistisch getoond over de coronacrisis in zijn land, dat zwaar getroffen is door het virus. 

“We zijn het voorbije jaar voor twee grote uitdagingen komen te staan, die we in het nieuwe jaar allebei zullen overwinnen", zei Rouhani vrijdag. Hij verwees daarmee ook naar de Amerikaanse sancties in verband met het nucleaire conflict met de Verenigde Staten.

Het coronavirus noemde Rouhani een “ongenode gast”, die Iran snel zal verdrijven. De Amerikaanse sancties hebben de Iraanse economie, en de oliesector in het bijzonder, verzwakt, maar het land zal ook die problemen aankunnen, aldus de president op de staatstelevisie.
Het aantal coronadoden in Iran lag donderdag officieel op 1.284, het aantal geregistreerde besmettingen op ruim achttienduizend. De meeste besmettingen deden zich in de hoofdstad Teheran voor (4.400). Tegelijk konden volgens de officiële cijfers zesduizend herstelde patiënten de ziekenhuizen verlaten, onder wie ook een 103 jaar oude vrouw. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer