3
REUTERS

Ruim 70 bosbranden houden lelijk huis in Zuidwest-Australië

In het zuidoosten van Australië bestrijdt de brandweer al voor de vierde dag op rij meer dan zeventig natuurbranden langs de kust. Duizenden, vooral vrijwillige, brandweermannen en -vrouwen proberen gebouwen te vrijwaren van de vlammen, die worden aangewakkerd door de wind die waait met een aanhoudende snelheid van 60 kilometer per uur.

Honderden mensen werden aangeraden om hun huizen te verlaten. Met name in Port Stephens, op 185 kilometer ten noorden van Sydney, en Bemboka, op 470 kilometer ten zuiden van Sydney is de dreiging groot.

Het is erg ongewoon dat in de winter zoveel bosbranden uitbreken in Nieuw-Zuid-Wales. In de staat heerst echter al maandenlang ernstige droogte. Bovendien was augustus aanzienlijk warmer dan gemiddeld.

Bij het bestrijden van het vuur kwam afgelopen vrijdag nog een piloot van een blushelikopter om. De lijn met waterreservoir was blijven hangen in een boom.

3
REUTERS
3
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer