Jehova's treden op volwassen leeftijd toe via een toetredingsritueel van volledige onderdompeling. Foto: een massabijeenkomst in de Poolse stad Lodz, foto uit 2012.
EPA Jehova's treden op volwassen leeftijd toe via een toetredingsritueel van volledige onderdompeling. Foto: een massabijeenkomst in de Poolse stad Lodz, foto uit 2012.

Rusland bekijkt verbod op getuigen van Jehova

Het Russische ministerie van Justitie laat uitzoeken of de getuigen van Jehovahop de lijst van extremistische organisaties kunnen worden gezet. Dat meldt de Moscow Times vrijdag. Als dit gebeurt, wordt de groep verboden en kunnen 175.000 Jehova's getuigen elkaar in Rusland niet meer legaal ontmoeten of literatuur verspreiden

De religieuze organisatie heeft al jaren problemen met de Russische autoriteiten, die de groep ziet als een verderfelijke sekte. De groep is al verboden in acht afzonderlijke Russische regio's en ook zijn al ruim tachtig van haar publicaties verboden in Rusland.

Aanleiding tot het onderzoek is een bevel tot sluiting dat het ministerie van Justitie heeft aangevraagd van het hoofdkwartier van de organisatie in de buurt van Sint-Petersburg. Het hooggerechtshof zal zich hier op 5 april over buigen.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • jp laurent

    Wereldwijd toepassen op alle godsdiensten!

  • Cabrioduikboot

    Moskou pikt het niet dat er nog andere groeperingen aan brainwashing doen! Daar hebben zij het alleenrecht op!!