De Russische vicepremier Yuri Borisov en de Venezolaanse president Nicolas Maduro.
AFP De Russische vicepremier Yuri Borisov en de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Rusland en Venezuela halen banden aan

De Russische vicepremier Yuri Borisov heeft gisteren een ontmoeting gehad met president Nicolas Maduro van Venezuela. Ondanks dat vele landen de Venezolaanse president het liefst zien vertrekken, blijft Moskou hem steunen.

Beide landen onderstreepten nog eens de goede banden die ze met elkaar onderhouden. Dat zou eens te meer blijken uit de toenemende onderlinge handel. Vele westerse en Latijns-Amerikaanse landen beschouwen Maduro als onwettige president, omdat hij vorig jaar de verkiezingen zou hebben gemanipuleerd. Reden dat veel landen oppositieleider Juan Guaido beschouwen als de legitieme leider van het land.

Het olierijke Venezuela kampt met torenhoge schulden en ziet Rusland als laatste redmiddel om het hoofd boven water te houden.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Het begon met Rusland en China. Nu zien we een volgende stap met Rusland en Venezuela. En hoe is de relatie tussen de VS en Venezuela, of de relatie tussen de VS en de relatie met tal van Zuid-Amerikaanse landen?

Lees meer