Russisch president Poetin kondigde aan dat "als terroristen hun hoofd opheffen" Rusland hen in Syrië hard zal treffen, ondanks het besluit om "een aanzienlijk deel van het Russische contingent terug te trekken".
AFP Russisch president Poetin kondigde aan dat "als terroristen hun hoofd opheffen" Rusland hen in Syrië hard zal treffen, ondanks het besluit om "een aanzienlijk deel van het Russische contingent terug te trekken".

Rusland installeert permanente militaire basissen in Syrië

Rusland is vandaag begonnen met de vestiging van een permanente aanwezigheid op de militaire bases in het Syrische Tartus en Khmeimim, aldus persbureau RIA.

"Vorige week keurde de opperbevelhebber de structuur en de bases in Tartus en in Khmeimim goed. We zijn begonnen daar een permanente aanwezigheid te vormen'', zei de Russische minister van Defensie Sergej Shojgoe.

President Vladimir Poetin kondigde aan het begin van de maand aan dat Rusland zijn troepen uit Syrië zal terugtrekken. Maar bij een onverwacht bezoek in Latakia, de belangrijkste havenstad van Syrië, zei de Russische president ook dat "als terroristen hun hoofd opheffen" Rusland hen in Syrië hard zal treffen, ondanks het besluit om "een aanzienlijk deel van het Russische contingent terug te trekken".

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joery Goubert

    Trump is bezig kuis aan het houden. En het zal hem nog aardig lukken ook. Moet iemand doen. Vs zijn daar het best geschikt voor. Als ze miljarden geven aan landen om terorisme te bestrijden, terwijl deze juist het geld gebruiken om terorisme te financieren. Heeft hij wel gelijk dat hij overal zijn voorzorgen neemt. We hebben ze misschien nog nodig de Americaantjes.

  • pascal devillé

    Niet de VS maar Rusland is onze redder.En daarom worden ze door de EU politiekers in een economisch cordon gestoken.

Lees meer