Een Russisch legervliegtuig werd gespot op de luchthaven van Caracas.
REUTERS Een Russisch legervliegtuig werd gespot op de luchthaven van Caracas.

Rusland zendt militairen naar Venezuela

Rusland heeft militairen gestuurd naar Venezuela. Volgens lokale media gaat het om meer dan honderd soldaten, terwijl een journalist van het Franse persagentschap AFP een Russisch legervliegtuig spotte op de luchthaven van Caracas.

Venezuela verkeert in een zware politieke en economische crisis. Het land kent een socialistisch regime, onder leiding van president Nicolas Maduro, maar begin dit jaar riep parlementsvoorzitter Juan Gaido zichzelf uit tot nieuwe machthebber. Hij werd meteen erkend door de Verenigde Staten, die ook sancties oplegden tegen het regime van Maduro. Tegelijk kampt het land met een hyperinflatie en grote stroompannes. Al meer dan drie miljoen inwoners zijn Venezuela ontvlucht.

Rusland is een bondgenoot van het regime en zou nu ook militaire steun verlenen. Volgens lokale media stuurde Rusland dit weekeinde zelfs twee vliegtuigen: een passagierstoestel en een vrachttoestel. Aan boord naar verluidt een honderdtal militairen, onder wie ook generaal Vasily Tonkoshkurov. Volgens de krant El Nacional brachten de Russen ook 35 ton materieel mee.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • stefan crama

    Hier dreigt Rusland een fout te maken . Ten eerste is dat regime ginder ten dode opgeschreven maar vooral ten tweede gebeurt het in de achtertuin van de VS. Dit zal niet zonder gevolgen blijven.En zoals altijd zal de bevolking het gelach betalen.

  • Vanpeteghem Antoine

    Het strijdtoneel zal zich verplaatsen van Syrië en Oekraïne naar Venezuela. De Amerikanen zullen niet toelaten dat er zich Russen installeren op het Amerikaanse continent. Er zal nog een beetje spierballen gerold zijn en dan zullen er special forces Venezuela binnenvallen. Het gaat niet om Venezuela maar om de olie en het machtspelletje tussen Poetin en de VS. Poetin wil de aandacht van Oekraïne afleiden en verleggen naar Venezuela. Hij wil van de VS het zwarte beest maken ipv van Rusland.

Lees meer