4
Reuters

Russische coronahulp onderweg naar VS

Een Russisch militair transportvliegtuig is met medische voorraden vertrokken naar de Verenigde Staten. Rusland wil de Amerikanen zo helpen met hun strijd tegen het coronavirus, berichten Russische staatsmedia.

De Russische president Vladimir Poetin bood zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump eerder deze week hulp aan. "Trump accepteerde de humanitaire hulp dankbaar", zei een woordvoerder van het Kremlin. Rusland stuurde eerder ook al medische voorraden naar het zwaar getroffen Italië.

De VS hebben ruim 187.000 coronagevallen gemeld, het hoogste aantal in de wereld. De Russische autoriteiten hebben volgens officiële cijfers bij 2.337 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus.

De woordvoerder van het Kremlin merkte op dat de VS mogelijk op een bepaald moment medische hulp naar Rusland kan sturen, mocht dat nodig blijken. De relatie tussen de landen stond de afgelopen jaren onder druk, onder meer door het conflict in Syrië en de Russische annexatie van de Krim.

4 Russische militaire trucks kwamen vrijdag de omgeving van het ziekenhuis van het Noord-Italiaanse Albino (nabij Bergamo) ontsmetten. Het Russische ministerie van Defensie verspreidde enkele foto's.
EPA Russische militaire trucks kwamen vrijdag de omgeving van het ziekenhuis van het Noord-Italiaanse Albino (nabij Bergamo) ontsmetten. Het Russische ministerie van Defensie verspreidde enkele foto's.
4
AP
4 Het Russische ministerie van Defensie fotografeerde deze verplegers en dokters die applaudiseerden voor het Russische team.
AP Het Russische ministerie van Defensie fotografeerde deze verplegers en dokters die applaudiseerden voor het Russische team.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc baken

    in heel de geschiedenis zijn trump en putin de twee presidenten die het beste overeen komen en dat pikt bij de zogenaamde "democraten"

  • patrick claeys

    Als ik als europeaan, moest kiezen tussen ingelijfd worden door de russen of door de amerikanen, dan koos ik voor de russen. En dat is al jaren mijn idee, en heeft niks te maken met corona!

Lees meer