Dmitry Obretetsky
Magnat Group of Companies Dmitry Obretetsky

Russische miljardair overleden “nadat hij van de weg werd gemaaid”

Dmitry Obretetsky kwam om toen hij met zijn hond aan het wandelen was en vervolgens werd aangereden in het Engelse graafschap Surrey. Een vriend van de Russische oligarch vermoedt dat de man opzettelijk werd aangereden.

Het ‘ongeval’ gebeurde op 25 november in de late namiddag. De politie verklaarde dat bij de botsing in Oxshott drie voertuigen en een voetganger waren betrokken. De hond was op slag dood. Dmitry Obretetsky overleed afgelopen zaterdag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De omstandigheden van de botsing zijn nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er werd op de dag van het ongeval met alle betrokkenen gesproken, maar er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

Een vriend, Pavel Borovkov, stelt zich vragen over de ware toedracht. Hij verklaarde tegenover de Russische pers: “Dmitry woonde al acht jaar in Londen. Hij verhuisde naar daar met zijn zoon, die 22 jaar oud is. Hij hield zich bezig met de verkoop van vastgoed. Hij kwam geregeld naar Rusland voor zaken”. En hij vervolgde: “Weet je, mensen rijden over het algemeen zeer voorzichtig in Londen, ik sluit niet uit dat dit opzettelijk is gebeurd”.

Zijn beschuldiging volgt op een lange reeks van mysterieuze sterfgevallen van prominente Russen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de dood van Boris Berezovsky, een criticus van Vladimir Poetin, in 2013.

Voorlopig is er nog geen bewijs dat het over een verdacht overlijden zou gaan. Maar het onderzoek is nog in volle gang. De politie heeft een oproep gedaan naar getuigen om zich te melden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Mertens

    En diezelfde Russische gangsters sponsoren de Brexit-campagne. Want Londen moet een belastingparadijs worden.

Lees meer