De Russische commandante Svetlana Drjoek is overgelopen naar Oekraïense kant om samen te kunnen zijn met haar geliefde, een lid van de Oekraïense geheime dienst.
Myrovtorets Center De Russische commandante Svetlana Drjoek is overgelopen naar Oekraïense kant om samen te kunnen zijn met haar geliefde, een lid van de Oekraïense geheime dienst.

Exclusief voor abonnees

Russische tankcommandante wordt verliefd op Oekraïense spion en loopt over

Het lijkt een klassiek Romeo en Julia-verhaal. Een Russische tankcommandante heeft de rebellen in de Volksrepubliek Donetsk (DNR) verraden en is overgestoken naar Oekraïense kant, om bij haar geliefde te kunnen zijn. Die geliefde is, volgens commandante Svetlana Drjoek zelf, een medewerker van de Oekraïense geheime dienst SBOe, die volgens media in Oekraïne de operatie in het diepste geheim voorbereidde en uitvoerde.

Drjoek zegt dat ze zich in 2014 bij de separatisten in de Oekraïense Donbass voegde, toen de oorlog in Oost-Oekraïne losbarstte na de vlucht van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj. Ze schopte het zelfs tot senior officier van het Vostok-bataljon van Aleksandr Chodakovski, een krijgsheer in Donetsk, die wereldwijd bekendheid verwierf doordat hij vlak na het neerhalen van MH17 erkende dat de rebellen een BUK-raket hadden.

De SBOe stelt dat Drjoeks desertie waardevolle informatie kan opleveren over de ‘Russische agressie’ in Oekraïne, en over de leidende rol van Russische officieren in het organiseren van ‘terroristische acties’ in de Donbass-regio.

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Charly Vanderperre

    Je familie, en vrienden achterlaten voor een lief ! Binnen enkele jaren loopt ze weer over als de liefde over is !

Lees meer