5
Photo News

Exclusief voor abonnees

Russische toeristen veroveren Spitsbergen, en dat doet wenkbrauwen fronsen

Het Noorse Spitsbergen is al jaren een populaire vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers. Sinds kort weet ook de Russische toerist zijn weg naar het Arctische land te vinden, maar de Noren vertrouwen het niet. Zij houden het gedrag van de Russen met argusogen in de gaten sinds de annexatie van de Krim in 2014. 

In een eindeloos landschap waar tot in de verste verte niets anders waar te nemen is dan bergen vol sneeuw, duiken aan de horizon opeens tientallen zwarte stippen op. Als een colonne mieren bewegen ze zich van links naar rechts, van links naar rechts. Naarmate de stippen dichterbij komen groeien ze uit tot menselijke gestaltes, gehuld in sneeuwpakken. Op hoge snelheid denderen ze, voorovergebogen op gierende machines, door de vallei.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VAN BRUSSEL

    Micheline, ze zijn alle twee even gevaarlijk. Ieder op hun manier. Het enige wat ze betrachten is macht over een ander.

  • Joan Lute

    Sowieso hoopt Rusland na de brexit op een verder uiteenvallen van de EU zodat ze vrij spel krijgen alle landen van de EU te veroveren. Rusland weet immers goed genoeg dat de burgers in die landen geen verzet zullen tonen.

Lees meer