Australische politie sprak van een van de gruwelijkste gebeurtenissen die ze al meemaakten.
EPA Australische politie sprak van een van de gruwelijkste gebeurtenissen die ze al meemaakten.

Ruzie escaleert: vrouw “onthoofd”, eigen dochter verdacht van moord

Een Australische jonge vrouw wordt ervan verdacht haar moeder te hebben vermoord tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Volgens lokale media zou de moeder zijn onthoofd. Dat alles gebeurde in het bijzijn van een vierjarige jongen, die volgens ABC Australia een familielid zou zijn.

De Australische politie vond het lichaam van de 57-jarige Rita Camilleri zaterdagnacht in haar huis in Sydney. Haar 25-jarige dochter werd gearresteerd in de voortuin van de buren, waar ze volgens plaatselijke media het hoofd van haar moeder had neergelegd. De politie beschreef de gebeurtenis als “een van de meest afschuwelijke” waar ze ooit getuige van was. Verdere details werden niet vrijgegeven.

De moordverdachte verscheen vandaag via videolink voor de rechtbank van Parramatta. “Ik kan mijn vingers nog steeds niet bewegen, ik heb doodsangsten uitgestaan”, verklaarde de dochter tijdens de hoorzitting. Daarna werd ze overgebracht naar het ziekenhuis, waar artsen haar medische toestand zullen beoordelen. De vrouw had zelf aangedrongen op medische hulp.

De vierjarige jongen werd na de feiten overgebracht naar het ziekenhuis voor een wonde aan zijn hoofd. Hij wordt opgevangen door zijn familie. De agenten die het lichaam vonden, worden bijgestaan door psychologen.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christophe Herreman

    Vooroordelen in overvloed hier.. Mss eerst de 2 kanten beluisteren.. De dochter heeft doodsangsten uitgestaan.. Mss werd zij wel zwaar mishandeld door haar moeder en is er na al die jaren iets geknapt waardoor zij die moord begaan heeft.. Gewild of ongewild... Zoiets doe je natuurlijk niet maar in een razernij kan een mens heel aggresief uit de hoek komen en voor je het beseft is het al te laat...

  • Leo Legrelle

    De beschaving is over the top. Het gaat nu alleen snel bergaf. Dat hoor, lees en zie je elke dag. Sommigen komen blijkbaar uit de jungle. Is het de opvoeding, gemis aan basisdiscipline of religie? Speelt allemaal een rol. Ook druggebruik, dat nog altijd in de lift zit, maakt sommige mensen ook veel gevoellozer en maakt het makkelijker om over te gaan tot onbeschaafde taferelen.

Lees meer