REUTERS

Safety First: vliegtuig keert terug voor naakte passagier die zich in toilet opsluit

De piloot van een vlucht van Alaska Airlines naar Seattle besloot gisterochtend terug te keren naar Anchorage. Reden: een passagier sloot zich op in het toilet, deed zijn kleren uit en weigerde de instructies van de crew op te volgen.

Een van de 178 passagiers, Kate Danyluk, getuigde dat ze voelde dat er iets niet pluis was. Stewards en stewardessen waren druk in de weer in het vliegtuig en hadden rubberen handschoenen aangetrokken. Er werd geen noodsituatie uitgeroepen maar de piloot keerde vlucht 146 toch weer richting Anchorage.

De politie pakte de verwarde man op na de landing even voor drie uur 's ochtends. Het is niet duidelijk of hij ook gearresteerd werd. De politie bevestigde wel dat de man inderdaad naakt was. Danyluk kon hem niet zien, omdat andere passagiers hem afschermden. Ze begreep de beslissing van de piloot: "Liever terugkeren naar Anchorage dan dat er iets gebeurt. Safety first."

Om 6u30 kon de vlucht naar Seattle weer opstijgen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • piet devlieger

    Het was er weer eentje die 'verward' was waarschijnlijk. Gewoon de kosten doorrekenen die hij veroorzaakt heeft en een dikke boete erbij - hij zal direct niet meer verward zijn.

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Geef die nudist nog een biertje;...

Lees meer